Small ship polar adventures since 1999 +46 31 333 17 30 info@polar-quest.com
Search My
bookings

The Swedish Ship Götheborg – join as a passenger!

1995 påbörjades bygget av ett av vår tids mest spännande historieprojekt. En hyllning till vår maritima historia, men även ett skapande av ny seglingshistoria: Ostindiefararen Götheborg. Detta välrenommerade 1700-talsskepp i trä, byggt med den tidens verktyg, material och metoder, tog världen med storm när hon efter tio år av byggande, som sin jungfrufärd, tog sig an den stora Kinexpeditionen 2005-2006. Expeditionen blev en succé, med sin skönhet och unicitet drog hon ögon till sig och väckte uppmärksamhet var än i världen hon lade till.

Accommodation: Cabin on board The Swedish Ship Götheborg. Transport: Expedition ship. Passengers: 6 passenger per section. Languages: English. Length: Varies depending on section.

A unique possibility to join as a passenger!

Till alla er som missade henne då eller saknat henne sedan dess: Vi har goda nyheter. Nu är det dags igen! I april 2022 sätter hon återigen segel, polerar kanonerna och ger sig iväg på en ny nervkittlande expedition. Med avfärd från hemmahamnen Göteborg seglar hon via Medelhavet och Suezkanalen, Oman, Indien och Vietnam för att avsluta i Shanghai, Kina ca sex månader senare.

Till skillnad från hennes förra expedition kommer det denna gång, utöver en besättning om ca 80 man, finnas sex unika platser ombord till försäljning för passagerare på ca 10-15 olika delsträckor. Det är vi, systerföretagen PolarQuest och Världens Resor, som har fått förmånen att sälja dessa platser, något vi är mycket glada och stolta över. Som passagerare kommer du få sova i en hytt med våningssäng (inte i hängmattor som jungmännen), du behöver inte vara en aktiv del i det tunga arbetet ombord och det krävs därmed ingen utbildning eller erfarenhet. Flera av delsträckorna kommer vi dessutom kombinera med spännande landarrangemang.

Vi vill poängtera att detta inte kommer att vara en seglats som präglas av lyx. Det kommer att vara trångbott, delade faciliteter, gungigt och livfullt – men ett äventyr få förunnat och därmed otroligt exklusivt! Vi tror att det är den som har ett starkt seglings- eller fartygsintresse och som gärna vill vara en del i allt det som pågår under en dag, som kommer att ha störst behållning av resan. Du kommer vara flertalet dagar ute till havs, utan att kunna gå iland, och det kommer därmed finnas krav på god fysik och allmänhälsa. Du ska bland annat ha god balans och kunna klättra i branta trappor under hårt väder.

Ostindiefararens exakta seglingsschema är ännu inte klart, men du kan redan idag skriva upp dig på vår intresselista. Det kommer sedan vara ni, som står på denna lista, som får information först av alla när det är dags att lansera resorna. Kanske är det inget för dig, men någon i din närhet som är intresserad av denna unika möjlighet? Tipsa gärna, alla får skriva upp sig!

 

Information om datum, seglingsschema och priser med mera kommer först längre fram i höst.

PolarQuest och Världens Resor – en perfekt kombination

PolarQuest har över 20 års erfarenhet från expeditionskryssningsbranschen och stor kunskap i hur det är att resa på udda och unika fartygsexpeditioner. Världens Resor, har bred kunskap och erfarenhet från världens alla hörn, och kanske främst från Asien, där Ostindiefararen Götheborg har sitt slutmål. Tillsammans utgör vi det perfekta teamet för att erbjuda platser ombord samt landarrangemang, längs denna seglats från Lilla London till Fjärran Östern.

Cabins & prices

Information om datum, seglingsschema och priser med mera kommer först längre fram i höst.

Klicka här för att anmäla ditt intresse och få information först av alla.

Departures & booking

Please do not hesitate to contact us if you have any questions or wish to make a reservation.

Booking request
We are glad that you are interested in travelling with PolarQuest! Please enter your details below, and let us know if you have any specific preferences such as cabin category. Your request is non-binding.

We respect your privacy. Please refer to our Privacy Policy for full detail.